Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - آبشار ارتکند دقیقا همان بهشت افسانه ای است که به دنبال آن می‌گردید.

ارتکند یک مکان تفریحی است که متشکل از مجموعه‌ای از کوه، رودخانه، جنگل و آبشار است و طبیعت چشم نواز آن، سالانه هزاران نفر را به سوى خود مى‌خواند.

آبشار ارتکند در جاده کلات نادری و حدود چهل کیلومتر مانده به  کلات، در منطقه روستای قطعه نو کلات، واقع شده است؛ برای رسیدن به این آبشار زیبا ابتدا باید از روستای سررود که در فاصله هفت کیلومتری از جاده اصلی قرار دارد، گذر کرد؛ بعد از روستا جاده‌ای فرعی و خاکی وجود دارد که بعد از دو ساعت راهپیمایی می‌توان به این آبشار رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جاده، چند مجموعه از جمله پرورش ماهی و نیز شالیزار‌های برنج معروف و خوش عطر کلات خودنمایی می‌کنند؛ همینطور که در امتداد رودخانه و به سمت شمال آن حرکت می‌کنیم آب، شفاف‌تر و دره باریک‌تر می‌شود و کم کم علف‌های بلند و درختان انبوه، حالتی نیمه جنگلی را در این منطقه به وجود می‌آورند.

آبشار اول در انتهای غاری ۱۰ متری واقع شده که در کنار صخره‌ای لزج و خیس قرار دارد، برای اینکه بتوان مسیر را ادامه داد و به آبشار بعدی رسید بایستی با اصول اولیه سنگ نوردی آشنا بود و با استفاده از ریشه قطور درختان کنار آن، از این قسمت بالا رفت.

آبشار دوم که ارتفاع آن نسبت به آبشار اولیه بلندتر بوده و در حدود ۳۵ متر می‌باشد، در انتهای دره‌ای باریک واقع است؛ در کنار این آبشار، از طریق مسیر رول کوبی شده و یا تنوره کنار آن می‌توان به بالای آبشار و بکرترین منطقه آن رسید که البته انجام این کار توسط هرکسی امکان پذیر نیست.

مسیر دره اصلی با شیب تند و عمق زیاد، تا گذرگاه قله قره داغ بالا می‌رود و ارتفاع قله تا کف دره به هزار متر می‌رسد؛ بعد از طی مسافتی کوتاه، تونلی غار مانند به چشم می‌خورد که آب رودخانه از یک طرف آن وارد و از سمت دیگر خارج می‌شود؛ در داخل این غار کوچک، آب زلال و سرد در داخل حوضچه‌هایی جمع می‌شود.

نردبان های تاریخی و هیجان انگیز ارتکند

در داخل این غار علاوه بر آب زلال، هوای مطبوع و بسیار خنکی وجود دارد که رفتن و ماندن در زیر این آبشار، لذتی وصف ناپذیر را برای گردشگران رقم خواهد زد؛ در کنار غار، نردبان‌هایی در دو ردیف ساخته شده است که پس از بالا رفتن از آنها، آبشار ارتکند در سمت راست دیده می‌شود که سه طرف آن را دیواره‌های سنگی احاطه کرده اند.

به جرات می‌توان گفت این مجموعه یکی از بهترین و در عین حال تمیز‌ترین مجموعه‌های حفاظت شده در کل کشور می‌باشد؛ به این دلیل که در بدو ورود به شما یک پلاستیک بزرگ برای جمع آوری زباله داده شده و از شما مبلغی به عنوان حق ورودی دریافت می‌کنند.

پس از آن اگر شما پلاستیک زباله‌های خودتان را برگردانید، مبلغ گرفته شده به شما برگشت داده خواهد شد؛ با اجرای این طرح، تقریبا هیچ زباله‌ای در محل موجود نیست و در مقایسه با سایر اماکن دیدنی خراسان، بسیار تمیز و مناسب است؛ در این مکان همچنین امکانات لازم برای اسکان مسافرین شامل چادر‌های برزنتی و آب شیرین و همچنین سرویس‌های بهداشتی برای عموم تدارک دیده شده است.

انتهای پیام//ص.ب.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کلات نادری آبشار ارتکند مکان های تفریحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر

   به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شایان نادری، رئیس سازمان امور عشایر ایران با اعلام این خبر گفت: با تشکیل این ستاد از طرق مختلف هشدار‌های هواشناسی به عشایر اطلاع‌رسانی شد و خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر خسارت و تلفات جانی به عشایر، دریافت نکرده‌ایم.

نادری گفت: خوشبختانه سیل، تلفات جانی به جامعه عشایری کشور وارد نکرده است اما بارندگی و سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

وی ادامه داد: بخشی از خسارت‌ها به چادرها، وسایل زندگی و معیشت، دام و احشام عشایر وارد شده که برآورد میزان این خسارت‌ها در حال انجام است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران اافزود: بیشترین خسارت وارده به زیرساخت‌ها به ویژه ایل‌راه‌ها و راه‌های عشایری به دلیل نداشتن ابنیه فنی است.

وی اضافه کرد: در ارزیابی اولیه، بارندگی‌های سیل‌آسا در یک ماه اخیر  ۵ هزارو ۶۰۰ کیلومتر از ایل‌راه‌ها و راه‌های عشایری را تخریب و دچار آسیب کرده که نیاز به تخصیص اعتبار برای مرمت، بهسازی و بازگشایی فوری دارند.

نادری گفت: برآورد اولیه میزان خسارت به راه‌های عشایری و زندگی و معیشت آنان ۵۰۰ میلیارد تومان است که در صورت تقویت اعتبارات راه‌های عشایری و احداث ابنیه فنی، این خسارت‌ها به حداقل می‌رسد.

وی اظهار کرد: احداث سرپناه‌های ایمن در مناطق عشایری در سال جاری در دستور کار سازمان است که با اجرای این سکوها، چادر‌های عشایر در مخاطراتی همچون سیل آسیب و خسارت کمتری می‌بینند.

دیگر خبرها

  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • خروش دوباره آبشار فصلی در تنگه تاریخی زرانگوش + فیلم
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • «وعده صادق» افسانه شکست ناپذیری اسرائیل را در هم شکست